Скочи на садржај

Kako da uštedite novac i vreme

Tri načina kako upravljanje štampačima može da unapredi Vaše poslovanje i smanji troškove!

Mnogi su očekivali da će sve veće prisustvo tehnologije na radnom mestu dovesti do postepenog udaljavanja od hardvera (laserskih štampača i multifunkcijskih štampača). Međutim, realnost je zapravo suprotna. Umesto da se štampači i multifunkcijski štampači polako izbacuju iz upotrebe, rast softverskih rešenja ih je učinio efikasnijim.

Jedan od ključnih načina za unapređenje laserskih štampača je implementacija sistema za upravljanje uređajima, kao što je Kyocera Fleet Services (KFS). KFS može da se koristi proaktivno i daljinskim putem možete upravljati Vašim štampačima i multifunkcijskim uređajima, umesto standardnih rešenja za nadzor štampača koja će samo pasivno nadgledati. Ovo se postiže uz pomoć CLOUD tehnologije, pomoću kojih možete imati pristup štampačima i multifunkcijskim uređajima u različitim kancelarijama i na različitim lokacijama.

„SOFTVER MOŽE DA UNAPREDI MOGUĆNOSTI VAŠEG MULTIFUNKCIJSKOG ŠTAMPAČA!“

1. Smanjenje zastoja multifunkcijskog štampača

Ako o Vašim multifunkcijskim štampačima brine KYOCERA ovlašćen servis ili servisni partner, a posebno u manjim organizacijama koje nemaju svog IT administratora, problemi se mogu rešiti gotovo odmah, bez potrebe da serviser dolazi na lice mesta.

Tehničari ovlašćenog Kyocera servisa i Kyocera servisni partneri, imaju pristup, preko KFS-a, da daljinski pristupe Vašim KYOCERA multifunkcijskim štampačima i da ispravljaju bilo kakve probleme ili da utvrde ukoliko je potrebno poslati servisera na lice mesta da reši problem.

KFS rešenje može da se koristi za praćenje upotrebe uređaja i da predvidi potencijalne kvarove. Kroz ovaj pristup, preduzeća mogu naručiti zamenu delova kako bi izbegli sa malim ili nikakvim zastojem!

2. Smanjenje troškova

Već je jasno kako ova rešenja mogu podstaknuti kompanije da postanu učinkovitije. Ključni aspekt dolazi u sposobnosti tehnologije da brzo i lako izbegne nepotrebne troškove ili da ih svede na minimum. S obzirom na troškove pozivanja servisera u slučaju većeg kvara, već se vidi trenutna isplativost.

Sa ovim načinom upravnjanja multifunkcijskog štampača, utvrđeno je smanjenje troškova hardvera od 25% do 60%, pri čemu je 15% dolazi kroz smanjenje gubitaka.

Uvođenjem rešenja kao što je MyQ ili Kyocera Net Manager (KNM), pored KFS-a, korisnici i IT administratori mogu da imaju veću kontrolu nad onim što rade i što ne štampaju. KFS može da se koristi za instaliranje ovih rešenja kako bi uštedeli ne samo novac, već i vreme!

Bez obzira da li želite da optimizujete troškove u Vašoj kompaniji između pojedinačnih korisnika ili odeljenjenja, ili da analizirate produktivnost i troškove cele flote štampača na različitim spratovima, kancelarijama i zgradama, KYOCERA softverska rešenja mogu da upotpune i poboljšaju mogućnosti i povećaju vrednost Vaših multifunkcijskih štampača.

3. Praćenje potrošnje tonera i i potrošnih delova

Softveri kao što je KFS mogu se koristiti za praćenja statusa uređaja, odnosno za praćenje statusa potrošnih delova. Praćenjem aktivnosti multifunkcijskog štampača može se predvideti potreba za novim tonerima ili ukoliko je radni vek nekog potrošnog dela pri kraju. Ovim ćete omogućiti da se toner naruči na vreme, umesto da ostanete bez tonera i da Vaše poslovanje stane onda kada Vam je štampač najpotrebniji. Takođe preko monitoringa MFP-a (Multi Function Printer) može se očitat njegov brojač i predvideti koji delovi su pri kraju i šta treba zameniti.

Kako raste prisustvo tehnologije u preduzećima, kompanije moraju otvoriti svoje oči na način na koji to može povećati efikasnost inovacija na svim nivoima, korišćenjem softvera za upravljanje laserskim štampačem i multifunkcijskim uređajem.

Biro Oprema Đorđević DOO je Kyocera partnerski servis štampača i autorizovani distributer.
Ukoliko želite da unapredite svoje poslovanje pošaljite nam UPIT. Ili posetite naš sajt www.birooprema-djordjevic.com.

Izvor: Kyocera Document Solutions

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *