Скочи на садржај

Najisplativiji laserski štampač ili multifunkcijski uređaj

Najisplativiji laserski štampač ili multifunkcijski uređaji su oni sa većim kapacitetom tonera.
U ovoj industriji važi ne pisano pravilo, da skuplji uređaji imaju i veći kapacitet tonera, što je Vama isplativije. Primer: toner kapaciteta 10.000 strana, u odnosu na toner kapaciteta 5.000 strana, nikada nije duplo skuplji! U startu ćete nešto više platiti sam uređaj, ali ćete kroz relativno brz period isplatiti tu razliku kroz tonere i počećete da „profitirate“, a imaćete daleko kvalitetniji štampač.

Naravno kapacitet tonera nije jedina stvar koja određuje cenu štampača i njegovu isplativost. Sve zavisi od Vaših REALNIH POTREBA!

Dakle, najisplativiji štampač (laserski) ipak jeste onaj sa većim kapacitetom tonera. Ne mora biti to model sa kapacitetom tonera od 30.000 strana, već će Vaše potrebe zadovoljiti i štampač „srednje“ klase sa kapacitetom tonera od recimo 7.000-12.000 strana. Nešto poput Kyocera ECOSYS P2040DN ili Kyocera ECOSYS P3045DN. Takođe, treba uzeti u obzir i maksimalni mesečni obim koji fabrika garantuje za laserski štampač.

usteda

Šta utiče na cenu laserskog štampača ili multifunkcijskog uređaja?​

Na primer, mogućnost Wi-Fi povezivanja štampača na mrežu, koje je u 90% slučajeva bespotrebno korisniku, podiže cenu štampača. Kod multifunkcijskih uređaja, FAX funkcija takođe utiče na cenu štampača. Brzina štampača i multifunkcijskog uređaja je stavka koja možda i najviše utiče na cenu štampača, ali je i jedna od bitnijih stavki u specifikaciji svakog uređaja. Naravno ukoliko štampate npr. 20 strana dnevno, nije Vam potreban štampač brzine 60 otisaka u minuti, kao što Vam realno nije potreban Ferrari da ga vozite 50 km/h, po gradu ? 

Dakle, kupovina laserskog štampača, može i ne mora da Vam oduzme vreme i da Vam stvara glavobolje. 
Ukoliko niste sigurni da želite da kupite laserski uređaj, možete iznajmiti štampač ili fotokopir. Kontaktirajte nas oko uslova prodaje ili iznajmljivanja štampača!

Jeftiniji laserski štampači na tržištu se kreću od recimo 50€. U zavisnosnosti od brenda i mesta gde kupujete laserski štampač i najjeftiniji štampač može da Vam stvori „muke“. Većina laserskih štampača dolazi sa startnim tonerom, niskog, odnosno ne dovoljnog kapaciteta.

Osnovno pravilo prilikom kupovine štampača ili fotokopir aparata!

Osnovno pravilo za kupovinu štampača glasi; GDE kupiti laserski štampač ili fotokopir?
Bilo da kupujete najjeftiniji štampač ili profesionalni štampač, treba da se obratite specijalizovanim prodavnicama za to.

Osim specifikacija samog štampača, potrebno je da znate koji i kakav toner stavljate u Vaš štampač posle startnog tonera.

Primer

Ukoliko kupite štampač za 50€, predpostavimo da ne želite da date novih 50€-80€ za originalni toner koji je kapaciteta svega od 1.000 do 3.000 strana. U suprotnom morate da kupite zamenski toner, naravno ukoliko on POSTOJI za Vaš laserski štampač. Takođe, zamenski toner možete da kupite online ili u nekoj prodavnici od X proizvođača, koji nije prethodno testiran. Najlakše je ištampati na ambalažu ISO standarde i napisati nešto poput „TOP QUALITY“. Odmah da znate da u preko 80% slučajeva možete da očekujete kvar na Vašem laserskom štampaču zbog ne kvalitetnog zamenskog tonera i gde bi servis štampača koštao par hiljada dinara plus bi morali da kupite nov toner.

Dakle, šteta na štampaču bi Vas koštala kao nov laserski štampač. Naravno što je skuplji štampač, što ne znači obavezno i da je bolji ili kvalitetniji, skuplja je i šteta, odnosno cena servisa štampača.
Da ne bi bili u zabludi, postoje i kvalitetni zamenski toneri koji su naravno skuplji nekoliko puta od zamenskih tonera koje će te naći po prodavnicama i na internetu, ali Vam neće napraviti nikakvu štetu na štampaču.

Zaključak

Isplativost laserskog štampača i multifunkcijskog uređaja je relativna. Prilikom kupovine štampača gledajte da imate obezbeđen SERVIS ŠTAMPAČA, DOBAVLJIV TONER i PODRŠKUU Biro Opremi Đorđević možete dobiti sve na jednom mestu! Prepustite nama da brinemo o Vašem štampaču, servisima, redovnim servisima, tonerima i ostalom potrošnom materijalu.
Kontaktirajte nas, a mi ćemo shodno Vašim potrebama i budžetu, pronaći najisplativiji i najodgovarajući laserski štampač ili multifunkcijski uređaj, odnosno fotokopir!
Kompletnu ponutu laserskih štampača i multifunkcijskih štampača možete pogledati ovde.

Ovlašćeni distributer i servisni partner! Neki od naših sertifikata!

POSETITE NAS U NOVOM SADU, u BATE BRKIĆA 30.

Ili nas pozovite:
021/401-227
021/402-621
065/999-8994

Možete nam se obratiti i putem e-maila: info@birooprema-djordjevic.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *